Signify: “Philips GrowWise Research Centre”
Signify Philips GrowWise Research Centre

De uitdaging
Bij het Philips GrowWise Center richten we ons op het succesvol maken van indoor farming. Opgericht in 2015 om het concept van indoor farming te bewijzen, is GrowWise sindsdien uitgegroeid tot een research power house. We willen niet alleen optimale lichtrecepten ontwikkelen voor bladgroenten, kruiden en zachtfruit, maar ook complete groeirecepten ontwikkelen. Deze groeirecepten gaan verder dan verlichting en omvatten ook andere factoren, zoals irrigatie en klimaat. We streven ernaar om grondige kwantitatieve en kwalitatieve groeiresultaten te bieden en deze te reflecteren naar een optimaal zakelijk potentieel.

Samen met de expertise van onze tuinbouwpartners zouden deze groeiresultaten van onze herhaalde proeven moeten dienen als middel om een ​​businesscase te ontwikkelen die ondernemers en pioniers in het veld helpt een positief rendement op hun investering te genereren.

“At GrowWise, we look beyond the light to make informed decisions for the optimal business case.”
Jarno Mooren, plant specialist indoor farming at Signify

De oplossing
Het GrowWise Center is het resultaat van Signify’s ervaring in state-of-the-art verlichting, meer dan 80 jaar ervaring in verlichtingstoepassingen voor de tuinbouw, waaronder het creëren van meer dan 150 specifieke groeirecepten, en kennis die is opgedaan met meer dan 1000 uitgebreide LED-tuinbouwprojecten. verlichtingsprojecten sinds 2008.

In GrowWise hebben we 8 klimaatcellen:
  • 2 meerlagige receptcellen
  • 2 meerlaagse productiecellen
  • 1 hoogdraadcel
  • 1 speciale meerlaagse aardbeiencel
  • 2 meerlagige cellen bestemd voor onderzoek

Belangrijkste voordelen

  • Kweek planten sneller, beter. Betrouwbaar en duurzamer
  • Uitgebreid groeiadvies voor de best mogelijke businesscase
  • Optimale verlichtingsoplossingen naadloos te integreren in een klimaatcomputer
Lab4-plant

Ons uiteindelijke doel is om klanten te helpen een indoor farm te realiseren die voldoet aan hun zakelijke doelen en een goed rendement op hun investering oplevert. In onze faciliteit werken we aan oplossingen voor een diversiteit aan gewassen, voor diverse toepassingen, om snel en op een duurzamere manier te groeien. We zorgen ervoor dat onze klanten toegang hebben tot de nieuwste ontwikkelingen om hun bedrijf verder te verbeteren met onze meest recente bevindingen. Met ons GrowWise Control System kunnen telers lichtrecepten tot een jaar vooruit plannen en automatiseren en de kweekverlichting regelen via hun klimaatcomputer of kasmanagementsysteem. Het systeem is speciaal ontworpen voor telers om eenvoudig aangepaste lichtrecepten te creëren en uit te voeren die naadloos kunnen worden geïntegreerd in klimaatbeheersings- of klimaatbeheersystemen.

Voordelen
Door verschillende groeirecepten toe te passen is het mogelijk om opbrengst, plantmorfologie, voedingswaarde, bloei, wortelontwikkeling en kieming te beïnvloeden. Door de jaren heen hebben we ook geleerd hoe we de smaak, mineralen en vitamines kunnen verbeteren en hoe we de kleuring kunnen verhogen. Bij indoor farming kunt u consistente gewassen van hoge kwaliteit telen die vrij zijn van ongedierte en pesticiden. Gewassen kunnen lokaal worden verbouwd, wat resulteert in een verser, smakelijker product dat een premium prijs kan afdwingen.

We werken nauw samen met onze klanten en kijken naar alle aspecten van hun business case. Wat de behoeften van een teler ook zijn, we kunnen dat vertalen naar een specifiek recept voor groei. Om dit te bereiken, bekijkt ons team van plantspecialisten, applicatie-engineers en key-accountmanagers samen met onze horti-partners de belangrijkste ontwerpaspecten om tot een boerderijopstelling te komen die jarenlang kan draaien en een gezonde winst kan genereren.

Ellis Janssen

By combining the latest technology, business insights and plant expertise, we can help growers make their business successful and future-proof.”
Ellis Janssen, director of indoor farming at Signify

Adres: HTC 7, 5656 AE Eindhoven