Fieldlab Vertical Farming bij Delphy in gebruik genomen

De twee praktijkgerichte Vertical Farm klimaatkamers voor het Fieldlab Vertical Farming op de locatie van Delphy in Bleiswijk zijn in gebruik genomen. De partners van het Fieldlab Vertical Farming Zuid Holland beogen met dit Fieldlab bij te dragen aan het duurzaam versterken van de concurrentiepositie van de tuinbouwsector in Zuid Holland door het creëren van een open innovatie omgeving voor Vertical Farming.

Fieldlab Vertical Farming wordt uitgevoerd door verschillende partners die op initiatief van Innovation Quarter bij elkaar zijn gebracht. Het project heeft een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en een bijdrage van de Provincie Zuid Holland ontvangen waarmee de kosten van het project voor 42% gedekt zijn. De partners zorgen zelf voor de benodigde cofinanciering.

Na ruim een jaar van ontwerpen, voorbereiden en technische engineering kon Infinite Acres de klimaatkamers opleveren en kan met de eerste teelten gestart worden. Een klimaatkamer bestaat uit een meerlagen systeem met een teeltoppervlak van 70m˛ verdeeld over vijf torens van vier lagen, de andere klimaatkamer beslaat ruim 80m˛ voor een enkellaags teelt voor b.v. tomaten. Delphy beschikt hiermee over een high-tech Vertical Farm faciliteit waarmee door Delphy Improvement Centre teeltconcepten getoetst en gedemonstreerd kunnen worden. Delphy zal de faciliteiten tevens gebruiken voor trainingen, kennisoverdracht en business ontwikkeling.

Op vrijdag 25 juni 2021 zijn de eerste tomatenplanten geplant in de enkellaags klimaatkamer waarmee een start is gegeven aan de eerste demonstratieteelt. De meerlagen klimaatkamer zal snel volgen met een eerste teelt van basilicum. Met de uitbreiding van de Vertical Farming faciliteiten speelt Delphy in op de vraag naar teeltkennis uit de internationale sterk groeiende Vertical Farming markt.

De Vertical Farming faciliteiten maken deel uit van het project Fieldlab Vertical Farming Zuid-Holland. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en een bijdrage van de Provincie Zuid Holland. De Vertical Farm bij Delphy is tevens mogelijk gemaakt door een bijdrage van Infinite Acres, Priva en Signify.

Vergelijkbare berichten