Laura Bautista

Delphy voert commercieel onderzoek uit voor eenvoudige implementatie

“Onze missie is om vertical farms en de sector te helpen om teeltprocessen efficiënter en winstgevender te maken. Naast het oogstresultaat van de teeltstrategie onderzoeken we het energieverbruik daarvan en hoe het ontwerp van de boerderij dat beïnvloedt. benader de productie van VF-gewassen met een holistische visie waarin het boerderijontwerp, het gewas en de teeltstrategie allemaal op elkaar inwerken en de resultaten bepalen.” zegt Laura Bautista, specialist verticale landbouw bij Delphy.

Laura Bautista

Delphy richt zich op het ontwikkelen van kant-en-klare expertise in al haar onderzoeksdomeinen, inclusief vertical farming. Het hele bedrijf adviseert en ontwikkelt al jaren kennis op het gebied van vollegronds- en kassystemen voor veel verschillende soorten gewassen, van voeding tot bloemen. Het team van Vertical Farm ontwikkelt niet alleen kennis, maar integreert en past ook alle knowhow die Delphy heeft op het gebied van glastuinbouw aan naar het volgende niveau van gecontroleerde landbouw, vertical farming.

Onderzoek wordt vaak uitgevoerd in de commerciële setting van de faciliteit, zodat de onderzoekers voor dezelfde uitdagingen staan als commerciële operators. Het team doet echter ook op verzoek onderzoek naar de faciliteiten van klanten.

“Onze verticale landbouwfaciliteiten hebben hetzelfde technische ontwerp als commerciële boerderijen en werken op een vergelijkbare manier, wat betekent dat onze teeltstrategieën direct kunnen worden geïmplementeerd in commerciële verticale boerderijen met weinig optimalisatie aan hun kant”, legt Laura uit.

Huidige onderzoeksdoelen

Zoals Laura uitlegt, heeft Delphy Vertical Farming al een aanzienlijke expertise opgebouwd in de binnenproductie van sla, bladgroenten en kruiden. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de binnenteelt van aardbeien, terwijl de volgende gewassen die moeten worden aangepakt, trosgroenten en sierplanten zijn. In een recente proef hebben onderzoekers de bovengrenzen van de temperatuur in de verticale aardbeienteelt getest als een middel om de energiebehoefte voor het koelen van binnenteeltfaciliteiten en, uiteindelijk, de operationele kosten van de teelt te verminderen.

“Verticale teelt biedt veel kansen voor de aardbeienteelt, zoals de mogelijkheid om meer te focussen op grootte, smaak of voedingswaarde van de bessen en niet op de geschiktheid voor langeafstandstransportketens. Aardbeien vereisen echter vaak een zeer dynamische en andere teelt.” temperaturen, vooral dag versus nacht, om grotere en zoetere vruchten te krijgen, en dit is erg energie-eisend. Als we bessen van hoge kwaliteit kunnen telen bij warmere en minder dynamische temperaturen dan normaal, kunnen we misschien besparen op energiekosten, ” legt Laura uit

Na deze en andere proeven met zachtfruit doet Delphy nu proeven met junidragende rassen (aardbeien). Laura legt uit dat ze een strategie testen om ze te telen met continue productie van bessen op lange termijn, omdat dat interessant is voor verticale landbouwsystemen.

“In vertical farms willen we het hele jaar door continu aardbeien telen. Dit is anders dan hoe ze traditioneel in de kas worden geteeld, waarbij ze twee productiepieken/seizoenen per jaar hebben en dan stoppen.”

Volgens Laura worden gedetailleerde resultaten gedeeld met de projectpartners die het onderzoek hebben gefinancierd, en worden de belangrijkste resultaten gedeeld met de tuinbouwgemeenschap via nieuwspublicaties, professionele sociale netwerken en brancheconferenties. Partners betrokken bij dit project en het financieringsprogramma zijn Infinite Acres, 80Acres, Priva, Signify, Enza Zaden, 2Grow, Wageningen University, Hogeschool InHolland Delft en Meteor Systems. (Financieringsbron: TopSector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen).

Voor meer informatie:
Laura Bautista
Delphy
l.bautista@delphy.nl
https://delphy.nl/

Vergelijkbare berichten