Vertical farming

Het telen van gewassen in gebouwen (vertical farming) kan veel voordelen bieden. Door gewassen bijvoorbeeld in lagen boven elkaar te telen in leegstaande kantoorpanden, realiseren we een duurzame, efficiënte en volledig gecontroleerde teelt. Uiteindelijk kan dit betekenen geen gebruik van pesticiden, geen uitstoot van nutriënten, slechts 2-4 liter water per kilogram groenten en een 10-20 keer kleinere benodigde hoeveelheid land. Het energieverbruik is nog steeds hoog, maar onderzoekers werken er hard aan om producten te telen met minder energie dan in een kas nodig is.

Verticale landbouw kan een revolutie teweegbrengen in de productie van verse groenten. Door gewassen in lagen te telen in een gecontroleerde omgeving, is het mogelijk om garanties te bieden op het niveau en de kwaliteit van de productie, elke dag van het jaar, en ongeacht het weer en klimaat (of klimaatverandering).

Groenten kweken in de stad

In veel steden staan ​​momenteel veel fabrieken en kantoren leeg. Door deze gebouwen te gebruiken voor verticale landbouw ontstaat een veilige, gezonde en duurzame manier om de groeiende bevolking van deze steden te voorzien van lokaal geproduceerd vers voedsel.

Vergelijkbare berichten