Cursus Vertical Farming

Er is een gedeeld enthousiasme dat verticale landbouw de wereld kan voorzien van veilige, voedzame en duurzame groenten. Maar de meeste claims missen een robuuste wetenschappelijke onderbouwing. In deze gemengde klassikale cursus brengen ’s werelds meest vooraanstaande academici in het veld van Wageningen University & Research het bedrijfsleven, de academische wereld en studenten samen. Deel de nieuwste inzichten over kansen en uitdagingen van verticale landbouw en leer wat echt ‘werkt’.

Waarom deze cursus volgen?

Verticale landbouw is een snelgroeiende geglobaliseerde industrie met investeringen in nieuwe en bestaande bedrijven. Deze cursus over verticale landbouw heeft tot doel de bomen in het bos van grote claims en verheven beloften te verlichten. Duik diep in het binnen kweken van gewassen:

 • Scheid zin van onzin door duurzaamheid en winstgevendheid van verticale boerderijen te analyseren
 • Leid de rol en kernprincipes van de plantenfysiologie bij vertical farming af
 • Leer over nieuwe kansen in verticale landbouw door middel van de nieuwste academische inzichten
 • Werk samen met slimme universiteitsstudenten terwijl je de centrale uitdagingen van verticale landbouw oplost
 • Leid de relevantie en vooruitgang van technologie in verticale landbouw af

Is deze cursus iets voor jou?

Deze cursus is bedoeld voor telers, tech-ontwikkelaars, veredelaars en anderen die betrokken zijn bij de verticale landbouwsector. Professionals moeten bekend zijn met het gebied van plantaardige productie. Een BSc-niveau door werkervaring of studie wordt aanbevolen. Gemengde klassikale cursus: je volgt deze cursus parallel met universiteitsstudenten die je helpen de centrale uitdagingen van verticale landbouw te onderzoeken en je wetenschappelijk inzicht geven in toegepaste problemen.

Programma & onderwerpen

Door professionals en universiteitsstudenten samen te brengen in deze mixed classroom willen we de kruisbestuiving tussen theorie en praktijk stimuleren. Door de nieuwste kennis over verticale landbouw (VF) te ontvangen, kunt u input geven die relevant is voor de specifieke hindernissen en uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd. Studenten duiken diep in casestudy’s met behulp van uw input, begeleid door academische experts, en presenteren hun oplossingen aan je.

Met een sterke focus op de plantfysiologische aspecten, zul je:

 • Pas concepten toe uit de plantenfysiologie, technologie, business en duurzaamheid
 • Raak vertrouwd met innovaties zoals nieuwe substraten, ultramoderne LED-verlichtingsrecepten, nauwkeurige omgevingscontrole en geavanceerde detectie
 • Evalueer verticale landbouwstrategieën op het gebied van duurzaamheid, winstgevendheid en productkwaliteit

Het programma van 4 weken biedt 3 modules met een verscheidenheid aan activiteiten zoals lezingen, oefeningen, lezingen, demonstraties, groepswerk en presentaties. Delen van de cursus zijn interactief en live op vaste data en tijden; andere delen kun je in je eigen tijd volgen. De 60 uur toegewijde studietijd wordt verdeeld over de totale periode met vaste data tijdens de cursus waarop (groeps- of individuele) opdrachten moeten worden ingeleverd. Per module zijn 8 – 12 interactieve sessies gepland, tussen 14:00 – 17 :00. Direct daarna worden opnames beschikbaar gesteld. Professionals kunnen ervoor kiezen om de cursus online, in Wageningen of in een blended mix te volgen. Download de flyer om een overzicht te zien van de onderwerpen in alle 3 de modules.

Praktische informatie

 • Cursusgeld: € 900,- per persoon* en omvat lesgeld en 1 jaar toegang tot de online cursusinhoud. *Deze gloednieuwe cursus heeft een gereduceerde prijs van € 900,- voor de eerste editie
 • Tussen de 35 en 50 deelnemers, met een maximum van 25 studenten en 25 professionals
 • Op basis van uw (online) aanwezigheid wordt een certificaat uitgereikt

Vergelijkbare berichten